Als vrijwilliger ben je het puntje op de i

De Dystonie Vereniging blijft maar groeien! Hierdoor heeft zij nog meer enthousiaste en betrokken vrijwilligers nodig om aan de wensen van haar leden tegemoet te kunnen komen. Zonder jou kunnen we dit niet realiseren.

Wat doen de vrijwilligers van de Dystonie Vereniging?

Al onze vrijwilligers zijn ook patiënt en zetten zich als vrijwilliger in voor met name lotgenotencontact. Dit kan zijn als ervaringsdeskundige bij het telefonisch lotgenotencontact maar ook voor het organiseren van een provinciale lotgenotenbijeenkomst.

Wat kun jij betekenen voor de vereniging?

Ervaringsdeskundige telefonisch lotgenotencontact

Binnen het telefonisch lotgenotencontact ben je een luisterend oor, maar beantwoordt je ook vragen van patiënten en verwijs je ze door naar zorgprofessionals, andere lotgenotencontacten of naar het secretariaat van de vereniging zodat deze informatie kan opsturen.

Organisator provinciale bijeenkomsten

Bij de provinciale bijeenkomsten wordt voorlichting en/of een presentatie gegeven door een zorgprofessional op het gebied van dystonie. Onze vrijwilligers regelen het eerste contact met een zorgprofessional en nodigen deze uit voor een bijeenkomst. Daarnaast gaan ze in overleg met een ziekenhuis voor een beschikbare ruimte en een dag en tijdstip. Tijdens de bijeenkomst fungeer je als gastheer/gastvrouw. De uitnodigingen en aanmeldingen voor de bijeenkomst worden verzonden en bijgehouden door het secretariaat van de Dystonie vereniging.

Wat krijg je er voor terug? / What’s in it for you?

Je krijgt alle ruimte om cursussen te volgen bij PGO Support. Zij bieden onder andere cursussen aan over hoe je in een 1-op-1 gesprek anderen helpt maar ook hoe je als gespreksbegeleider een gespreksgroep op effectieve en plezierige wijze kunt begeleiden. Maar het cursusaanbod is veel groter!

Reiskosten die gemaakt worden voor de bijeenkomsten, worden door de vereniging vergoed.

Eens per jaar organiseert de Dystonie vereniging een Nationale Dystoniedag waar je van harte welkom bent.

1x per jaar houden we een vrijwilligersbijeenkomst om bij te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Je ontvangt jaarlijks een kleine vrijwilligersvergoeding voor jouw inzet en eventueel gemaakt telefoonkosten kunnen gedeclareerd worden.

Nieuwsgierig? Interesse?

Wil je vrijwilliger worden bij de Dystonie Vereniging maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek met onze coördinator Hanneke van der Heijden. Samen kunnen we dan kijken of een van de eerder omschreven vrijwilligersfuncties bij je past of dat misschien een hele andere functie binnen de vereniging interessant voor je is.

Bel naar 076-140765 of mail naar secretariaat@dystonievereniging.nl

Tot snel!