Een triologie over omgaan met dystrofie, amputatie en dystonie

Willy Wienholts, patiënte met gegeneraliseerde dystonie, verloor als gevolg van de ziekte haar voet en haar baan als zorgcoördinator in een verzorgingstehuis. Over haar ervaringen schreef
zij een trilogie, waarvan het nieuwste boek Op 1 been kun je niet staan. Maar ik red me wel op 29 november is uitgebracht.

In haar boeken beschrijft Willy Wienholts waar je allemaal tegenaan loopt als je je gezondheid verliest. Wat als je als jonge moeder regelmatig wordt opgenomen in een ziekenhuis? Of als je ineens in een verzorgingstehuis tussen oudere mensen moet verblijven? Of hoe overleef je in de strijd met alle regels in het Nederlandse zorglandschap? “Ik wil mijn lezers de moeilijke, ontroerende, maar ook bijzondere, mooie en leuke momenten laten meebeleven”, vertelt Willy. “De lezer ontdekt zelfs hoe blij je kunt zijn met een beslissing tot amputatie. Ik wil mensen vooral inspireren om te blijven vechten, om door te leven met een handicap. Want ook dan is het leven nog steeds de moeite waard.” De boeken van Willy Wienholts zijn te bestellen via: https://www.deboekenvanwilly.nl. In de zomer Tonus leest u een uitgebreid interview met de auteur van deze boeken.