Zorgkosten of meerkosten en belastingaangifte: laat geen geld liggen

Zorgkosten of meerkosten en belastingaangifte: laat geen geld liggen

15 december 2021Vanaf maart 2022 is het weer tijd voor de belastingaangifte over 2021. Het is dan goed om te weten of je zorgkosten en/of meerkosten hebt die fiscaal aftrekbaar zijn. Het is niet altijd eenvoudig om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen. Daarom zorgt Ieder(in) voor actuele informatie hierover.

Dat doen we op drie manieren, namelijk via:

  • het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’
  • de website Meerkosten.nl (vanaf 5 februari geactualiseerd voor het nieuwe belastingjaar)
  • het webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten en meerkosten’ (medio februari 2022)

Vrij te verspreiden artikel

Ieder jaar schrijft Kees Dijkman in opdracht van Ieder(in) een artikel over de fiscale aftrek van zorgkosten. Hierin wordt uitgelegd wanneer aftrek van zorgkosten van toepassing is en hoe aangifte van inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In het artikel wordt via een stappenplan aangegeven hoe je dat precies doet. Het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’ is hieronder te downloaden. Dit mag je zelf verder verspreiden, met vermelding van “Auteur: Kees Dijkman, bron: Ieder(in)”.

Alle informatie op één website

Op de website Meerkosten.nl geeft Ieder(in) actuele informatie over de fiscale aftrek van zorgkosten en meerkosten en het aanvragen van inkomensondersteuning. Deze website is vanaf 5 februari 2022 weer volledig actueel.

Webinar

Half februari 2022 organiseert Ieder(in) het webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten en meerkosten’. Dit gaat over wat het hebben van een beperking of een chronische ziekte betekent voor je financiën. Tijdens het webinar geeft Kees Dijkman tips voor medewerkers van patiënten- en gehandicaptenorganisaties en belastingadviseurs over de mogelijkheden rondom de aftrek van specifieke zorgkosten. Ook worden vragen over de compensatie van meerkosten beantwoord. Meer informatie over het webinar en een link om je aan te melden verschijnen binnenkort op de website van Ieder(in).

Download hieronder het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’.

Downloads

Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021 (pdf – 504 KB)Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021 (docx – 416 KB)