Online Symposium 2020 – 35 jaar bestaan

In 2020 bestond de Dystonie vereniging 35 jaar. Door alle COVID maatregelen was het niet mogelijk een fysiek evenement te organiseren. Daarom heeft het bestuur besloten een online event te organiseren.

In een studio in Tilburg kwamen ruim 150 dystoniepatiënten ‘bijeen’ tijdens de online dystoniedag. Vanwege de coronamaatregelen konden alleen het bestuur van de vereniging, de gastsprekers  en dagvoorzitter Rens Merkelbach fysiek aanwezig zijn. “Binnen alle mogelijkheden van deze tijd een superleuke en nuttige manier om bij elkaar te komen”, reageert Monika van der Geld-Susijn naderhand via de facebook-pagina van de vereniging.

35 jaar

Vooraf hadden alle deelnemers via de post een pakketje met thee, chocolade, nootjes, ballonnen en een groeipapiertje ontvangen. Op deze manier konden de leden toch samen vieren dat de Dystonie Vereniging dit jaar 35 jaar bestaat. Alleen had niet iedereen door dat het groeipapiertje zaadjes bevatte, die uitgroeien tot een plantje. “Het groeipapiertje staat niet alleen voor groei van de vereniging, maar ook voor persoonlijke groei”, legde voorzitter Robert Scholten van de Dystonie Vereniging uit. Het programma bestond uit een presentatie van revalidatiearts Kees Hein Woldendorp over voeding en leefstijl en het Sit Smart Dieet en een filmpje over bewegen en fit blijven met  fysiotherapeut Ruben Luijckx van Fysio Fitaal. Het programma werd afgesloten met een meditatieoefening door Bob Mijling van Mediatietraining Goirle. “Dat was heel ontspannend”, reageerden verschillende patiënten via de chat, hoewel niet iedereen de oefening zittend kon doen.

Online bingo

Tussendoor was er ook ruimte voor vermaak: de leden deden online bingo met als hoofdprijs een winter wellness weekend aangeboden door Eureka Vakantiehuisjes en er werden filmpjes getoond die eerder waren opgenomen bij drie (actieve) leden van de vereniging: Anne Marie Huizer, Monika van der Geld-Susijn en Johan Akkermans.

Terugkijken

U kunt dit online symposium hier terugkijken.